Sears Holdings stänger 150 Sears och Kmart butiker, säljer varumärke Craftsman

Dyk kortfattat:
UPPDATERING: Sears Holdings kommer att stänga ytterligare 150 olönsamma butiker, inklusive 108 Kmart och 42 Sears-butiker för att begränsa förluster, meddelade återförsäljaren på torsdagen. Här är en lista över butikerna som ska stängas.

Sears Holdings meddelade onsdagen

Hantverkare Stockholm – Hitta din hantverkare nu! att den har ingått en säkerställd lånefacilitet på 500 miljoner dollar som förfaller i juli 2020 med Seritage, dess dotterbolag för fastighetsinvesteringar. Några 321 miljoner dollar finansierades under lånefaciliteten onsdag och upp till ytterligare 179 miljoner dollar kan dras i framtiden, enligt ett pressmeddelande.

Sears säljer också sin ikoniska Craftsman-rad verktyg för 900 miljoner dollar till Black & Decker, som kommer att utveckla, tillverka och sälja varumärkesprodukter i icke-Sears Holdings-kanaler. Sears kommer fortsätta att källa och sälja hantverkare-märkesvaror enligt ett evigt licensavtal. I försäljningsavtalet ingår en kontantbetalning på 525 miljoner dollar vid stängning, 250 miljoner dollar vid årsskiftet 3 och årliga utbetalningar till Sears Holdings på mellan 2,5% och 3,5% på den nya Stanley Black & Decker-försäljningen av Craftsman-produkter under år 15, enligt en press släpp.

Dykinsikt:
Sears Holdings fortsätter att kapitalisera på sina enorma fastighetsinnehav, som utnyttjar den här kappningen för att finansiera verksamheten, förutom stängningsaffärer. Butiken stänger är en del av sitt tidigare uttalade mål att bli ett “asset-light” -företag, men det fortsatta skuldförvärvet och det faktum att det inte har mycket utrymme för att använda likviditeten för att förbättra sin verksamhet leder till utmaningar för sin framtid.

“Bortsett från behovet av att behålla kontanter för att ställa ständigt ökande rörelseförluster innebär bolagets löptid att det kommer att vara mycket på sin platta för att refinansiera en kapitalstruktur som uppgår till 3,8 miljarder dollar i juli 2020, kommersiella papper / MTN noter, “Debtwire analytiker Philip Emma sa, i en rapport mailade till Retail Dive förra månaden.

Medan Sears tidigare sagt att det inte avser att låna pengar för att finansiera förluster fortsatte CFO Jason M. Hollar i sitt uttalande onsdagen den nya lånefaciliteten “kommer att ge Sears Holdings ytterligare ekonomisk flexibilitet och stödja vår verksamhet som Vi uppfyller alla våra ekonomiska skyldigheter. ”

Lånet med en räntesats på 8% per år och garanterad av bolaget är säkrat av realkreditlån på 46 fastigheter och kommer att säkras av ytterligare fastigheter om det återstående lånetillgodohavandet på 179 miljoner dollar dras, sa Sears. Lånet är avsett att tillhandahålla likviditet för att finansiera bolagets verksamhet medan den initierar en process för att marknadsföra och sälja en portfölj av sina fastigheter, vars intäkter huvudsakligen används för att återbetala utestående skuld.

Sears har använt det ordet “flexibilitet” tidigare, vilket lämnar “mycket utrymme för tolkning”, sade Emma i sin rapport. “[G] trots att företaget kör LTM negativt justerat EBITDA på 1,1 miljarder dollar, eller negativt 884 miljoner dollar efter ledningens tillägg av pensionsutgiften, finns det en lång väg tillbaka till lönsamhet och mycket ytterligare skuld som kan vara uppkommit i en “övergång”, skrev han också.

Butiken stängningar kommer på hälen i en december arkivering som anger att företaget hade erhållit en 200 miljoner dollar säkerställd standby brev av kreditfacilitet som tillhandahålls av VD Edward Lampert ESL Investments hedgefond för att stödja sin verksamhet. En företagsinspektionsrapport tidigare i veckan uppgav också att återförsäljaren accelererade sina butiksavslutningar: Nedläggningarna skulle lämna Sears med färre än 1 500 butiker, cirka 60% från 2011, då företaget sprang drygt 3,500 plusaffärer av Business Insider.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *