Top Rated Vacuum Cleaners Reviewed

Att välja rätt dammsugare ska vara ett relativt enkelt jobb skulle du inte tro? Fungerar de inte alla i princip på samma sätt? Tja, du skulle tro det! Men det är ofta en bra idé att se vilka ledande konsumenttestgrupper som bestämdes under sina produktbedömningar.

Consumer Reports gjorde precis det och grundligt testat ett antal populära dammsugare. Efter att ha satt dessa maskiner genom sina steg, testning på olika ytor och förhållanden, bör en klar vinnare bestämas. Höger? Du skulle tänka så, men det skämmer över sinnet även efter allt detta djuptest, deras resultat och rekommendationer stämmer inte med kundens återkoppling. Visar sig att testteamet inte kan rangordna en modell väldigt hög, men recensioner som lämnades av ägare av produkten visade en helt annan historia.

Så mycket för vetenskaplig testning!

Även om det kan finnas motstridiga råd om vad som är den “bästa” dammsugaren att köpa, här är några grundläggande tips att komma ihåg när du är ute och handlar för en ny modell.

En grundläggande fråga är hur lång tid är tillverkarens garanti? Vakuum sönderdelas, så en lång garanti är också ett plus. Särskilt om du lägger ut stora dollar för att köpa en high-end-modell.

Vissa dammsugare med låg kostnad lösgör deras överklagande snabbt när de stöter på frekventa uppbrott. Den stora “affären” är inte så om den behöver bytas ut varje år eller två.

Något annat att leta efter är slangens längd. Utsträcker den sig tillräckligt långt för de extra jobb som du vill uppnå som att städa trapporna eller sopa ut bilen? Kommer det att nå toppen av dina gardiner? Är det utrustat med bilagorna måste du göra ett noggrant rengöringsjobb? Spetsrengöringsmedel, dammborstar och mindre borsthuvud kan i stor utsträckning hjälpa till med specialiserade rengöringsuppgifter.

Om du rengör bar golv, stänger du rullborstarna? Snabbt roterande borsthuvud kan skrapa ytan av trägolv. “Beater brushes” är bra för att dra upp

Städfirma Göteborg – Snabb Offert Från Städfirma marken i smuts men vissa modeller gör ett dåligt jobb med att städa nära baseboards. En modell med en kantrensare gör att du kan komma nära hinder för en noggrannare rengöring.

Om du väljer en “väska” -modell, se till att din lokala återförsäljare har det märke och storlek du behöver. Om inte, måste du beställa dem via posten och det kan vara ett stort besvär. Dammsugarpåsar finns i ett mycket brett sortiment beroende på enhetens fabrikat och modell. Din lokala butik kan bära varumärket men vara säker på att de också lager dammsugarpåsar för din speciella modell.

Om du väljer att avstå från städtypen, är det fortfarande några kostnader för ersättning. Många modeller har filter som behöver ändras regelbundet. En high-end-enhet kan också kräva dyra ersättningsfilter. Så du måste också kolla in var dessa specialdesignade filter kan köpas.

Dammsugare finns i två grundmodeller: Canister och upprätt. Kärror fungerar exceptionellt bra på hårda golv och trappor, men effektiviteten varierar kraftigt på mattan. Dockor tenderar att kosta mer än en upprätt och är inte så manövrerbara på grund av deras stora storlek och vikt. Hållare kan vara mycket besvärliga om dina städtjänster innebär att man flyttar upp och ner trappan.

Den topprankade burkdammsugaren, när den testades av Consumer Reports, gick till Kenmore Intuition 28014. Den här Kenmore-modellen möjliggör höjdjusteringar av mattor, borstar som kan kopplas ur för golv och är också utrustade med en full-bag-indikator.

Kabeln på Intuitionen är infällbar och har ett HEPA-filter för rengöring av luften också. Detta rekommenderade canistervakuum har ett listpris runt 600 dollar och väger 26 kg.

Uprights utför beundransvärt på nakna golv och liksom deras kapersfusioner, är resultaten på mattor varierade. Effektiv rengöring kräver också tillräcklig effekt uppnådd via slangen och bilagorna.

Consumer Reports testade ett antal upprätt dammsugare och Hoover WindTunnel Anniversary Edition U6485-900 kantade ut tävlingen i head-to-head testning. Denna enhet samlar smuts och skräp med en dammsuga.

Denna Hoover-modell är självgående, vilket gör man enkelt att manövrera vindtunneln. Den är utrustad med ett HEPA-filter, full-bag-indikator och borstarna kan stängas av för att skydda trägolv.

Consumer Reports märkt Hoover WindTunnel Anniversary Edition ett rekommenderat köp. Priserna varierar kraftigt ($ 180- $ 280) så var noga med att handla om det bästa erbjudandet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *