Värmepumpar: mark källa eller luftkälla , vad är mest förnuftigt?

Mycket forskning har bedrivits genom STEP-programmet I USA, som sträcker sig från skonsamma utveckling dagvattenhantering till energieffektivitet och forskning om förnybar energi. EcoHome och Värmepumpar Stockholm sammanfattar och leverera denna värdefulla information till våra läsare. http://www.xn--dinbokfringstockholm-99b.se/

Ofta finns det en klyfta som skiljer de som utför forskning från de i området som skulle vara till stor nytta av slutsatserna forskning och vi hoppas att överbrygga detta gap. Denna första studie ser på två former av värmepumpar, bergvärme och luft källan.

Zuba Central luft värmepump © Sustainable Technologies Evaluation Program

Värmepumpsteknik från Värmepumpar Stockholm utvecklas snabbt, vilket orsakar energi kunniga byggare att ta notis eftersom tekniken förbättras och priserna komma ner. Om du inte är bekant med hur en värmepump fungerar, tänk ett kylskåp; det inte “skapa” kall, det kondenserar bara värme på ena sidan av ett hölje och flyttar den till andra sidan. Värmen frigörs genom spolar på baksidan av kylskåpet och värmer ditt hus lite i processen, vilket är samma process som sker med en luftvärmepump (ASHP) sitter inuti eller utanför hemmet.

Det kan vid första anblicken tyckas bakvänt att använda kall vinter luft för att värma ditt hus, men så länge som temperaturen ligger över den absoluta nollpunkten (-273 ° C), det finns en viss värmeenergi närvarande. Inget utbyte av luft sker inifrån

WaterFurnace bergvärmepump © Sustainable Technologies Evaluation Program

En bergvärmepump (GSHP) lyder under samma princip, utvinna värme från marken som sedan kan användas för uppvärmning av bostäder. Att just där, är begreppet bergvärme i ett nötskal. GSHPs arbetar också i omvänd att kyla ditt hem, vilket är en viktig faktor i systemets effektivitet – under kylning ditt hem på sommaren värmer marken för nästa eldningssäsong. Oavsett vilket system du väljer – luft eller bergvärme, kondens och flytta värme från en plats till en annan är mycket effektivare än att generera värme och det är anledningen till att värmepumpar är ett hett ämne i utförandet byggnaden samhället.

Vad vi på Värmepumpar Stockholm kommer att täcka här är slutsatserna i en jämförelse mellan bergvärme och luft källa pumpar, när det gäller totalkostnad samt effektivitet i prestanda.

Mekaniska system testas från www.vmepumparistockholm-bzb.se:

hus A

Värms med en 10,5 kW (3 ton) högeffektiv variabel kapacitet luft-luft värmepump som tillverkas av Mitsubishi ™ med en direkt expansions coil aggregat (AHU) och en multi-hastighetsfläkt att leverera varm och kall luft för uppvärmning och kylning.

hus B

Värms med en 13,3 kW högeffektiv bergvärmepump som tillverkas av WaterFurnace ™ är ansluten till två 152,3 m (500 fot) horisontella slingor på gården.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *